3 dagen vissen op groot water!

3 dagen vissen op groot water!

Een verslag van onze kant, dit is een verslag/fotoverslag over 3 visdagen op groot water. Niet 3 achtereen volgende dagen, was het maar zo’n feest! In verband met de hitte van eind juli zit er helaas wat tijd tussen de visdagen. Ik zal ons eerst voorstellen. (op volgorde van foto) Peter, Jaap, Mark en Erwin. Samen vormen wij Roofvisteam Rix Hengelsport en proberen wij het roofvissen voor Rix Hengelsport te promoten.

Tekst en foto’s: Roofvisteam Rix hengelsport,

 

 

In de pub in Ierland,
In de pub in Ierland,

De eerste dag is begin juli we hebben nog niet de hitte gehad waar we eind juli mee te maken kregen. De watertemperatuur is dus niet heel hoog. Deze dag gaan we met zijn drieën op de boot. Peter mijn broertje Joost (die eigenlijk nooit vist) en ik. De avond ervoor gaf mijn broertje aan wel is een keertje mee te willen, niet heel erg praktisch aangezien we bijna alleen maar werpend gaan vissen, maar het leek me wel geinig om hem eens een vis te zien drillen. We starten al vroeg en zijn 5 uur op het wateren het  plan is werpen bij de plantenbedden. We moesten een best stuk varen langs honderden zwanen  om vervolgens een drift te kunnen  maken bij een paar prachtige plantenbedden!

Een dag in de natuur wat een genot!
Een dag in de natuur wat een genot!

Tot ons geluk staat er deze dag nauwelijks tot geen wind. En Peter krijgt al rap een volger dit blijkt een beste snoek te zijn want bij de worp erna komt deze dame nogmaals heel rustig achter zijn swimbait aanzwemmen tot aan de boot om vervolgens weer om te draaien, heel erg jammer want Peter en ik schatten dat deze snoek toch wel richting 110 cm gaat. Op de volgende stek is het snel raak, een mooie snoek van 83 cm kan het niet laten en heeft mijn swimbait stevig tussen de kaken zitten!!!!!!

Mooi getekende 80er!
Mooi getekende 80er!

Een klein kwartier later bleert Joost: ”volgens mij heb ik er wat aanzitten” Peter en ik draaien snel binnen zodat Joost de ruimte heeft en wij hem enigszins kunnen helpen. En of hij er wat aan heeft zitten……….de vis blijft diep en rost vol door de planten heen. Een paar minuten later kan ik snoek uit het water pakken. Meten en ja hoor, hij vangt meteen een metersnoek 102 cm wauwwww respect snel hem de kieuwgreep aanleren, ruimte zat in die grote muil…… picture time!!!!!

Trots op zijn metersnoek!
Trots op zijn metersnoek!
 We genieten doen stoer, lachen en praten over wat zich net heeft afgespeeld zijn toch mooie momenten om samen te beleven. Peter en ik vertellen elkaar nog even hoe lang wij hebben moeten wachten op onze eerste metersnoek en Joost harkt hem zo even binnen! Niet veel later zet Joost zijn PR baars ook nog even op 41 cm moet niet veel gekker worden met die man. Opmerkelijk dat een vis van deze afmeting een lekker hapje ziet in de fatail attraction gekke beesten zijn het.
Nog een pr!
Nog een pr!

We vissen stug door en wisselen wat van stekken missen af en toe een aanbeet grrrrrr. Ik vang nog een snoek van precies 80 cm die wel heel goed partij geeft, had de snoek daardoor ook wat groter ingeschat. Voor de afwisseling gaan even een stukje trollend naar een andere stek. Peter en ik hebben ons kunstaas nog niet in water en Joost vangt ook nog een snoek van rond 70 cm die lastig gehaakt zit, knippen en meteen weer het water in. Peter begint toch wel een klein beetje ongeduldig te worden. Gelukkig is het voor hem op de volgende stek wel raak weer een sterke slanke snoek op de teller genieten dit!

Peter zijn beloning!
Peter zijn beloning!

Dan mag ik nog een snoekje van ongeveer 65 cm vangen en even later klapt er bij  Joost  nog een mooie snoek van 89 cm op! Maar helaas het is mooi geweest deze visdagen gaan ook veels te snel voorbij! De boot inpakken en dan nog een uurtje rijden. We hebben 7 snoeken en 1 baars weten te vangen, een dag waar we super gelukkig mee zijn.

Mooie afsluiting!
Mooie afsluiting!

Hierna ben ik ben nog een dag met Peter het water op geweest en daarna nog een dag met Erwin. Dit waren weer 2 topdagen, waar we 11 en 10 snoeken vingen. Beide dagen ook nog aanbeten gemist en vissen verspeeld, dit gebeurd nou eenmaal iets meer met het werpend vissen. Ook hadden we op beide dagen een double hook up en metersnoek in de boot. Hieronder een paar mooie van platen van de mooie momenten op deze dagen, die graag met jullie wil delen.

Handen vol yihaaaaaaaaaa!!!!

Toen we onderweg waren naar het water zei Erwin al dat hij het graag eens een keer mee wou maken.
Toen we onderweg waren naar het water zei Erwin al dat hij het graag eens een keer mee wou maken.

Toen we onderweg waren naar het water zei Erwin al dat hij het graag eens een keer mee wou maken.

110 cm uit de planten!
110 cm uit de planten!

Mooi sport met vrienden op prachtig water wat een rijkdom!

Precies een meter voor Erwin!
Precies een meter voor Erwin!

Vr. groet,

Roofvis Team Rix Hengelsport

Mark Holsappel

One Response to 3 dagen vissen op groot water!

Leave a reply