Al trollend over bekende wateren!!!!

Al trollend over bekende wateren!!!!

Dat ik een gezegend persoon ben qua “waterfamilie” mag voorop staan! Boten genoeg en ook nog geschikt om mee te vissen. Hiervan hebben Jurjen en ik optimaal gebruik gemaakt de laatste weken en daarom weer een verslag van mijn kant.

Tekst en foto’s: Frank Laan.

 

_MG_5106

Mooi het talud afvissen! 

De laatste weken zijn we dus veel wezen trollen en af en toe werpen op het kanaal. Nu deden wij dit wel vaker en was het ook leuk om zo af een toe een vis te vangen. Maar als je een avond werpt en toch weinig aanbeet krijgt word je wel een beetje moedeloos en begin je te twijfelen, twijfelen zoals elke visser wel eens doet of gedaan heeft over zijn tactiek en techniek. Dit deden wij dus ook met vragen zoals: welk kunstaas willen ze hebben? Op welke diepte moeten wij het aanbieden, etc. Nu is internet een makkelijke optie om veel te weten te komen over soorten visserij (heb dan zo ook een beetje elk verslag gelezen). Daarbij helpt het ook goed om eens lekker in het rond te vragen aan de mensen waarvan je weet dat die dezelfde visserij beoefenen.

 

_MG_5115

Jurjen met een zeer kleine rover, (en lef)

Na dit gedaan te hebben en meerdere opties te hebben geprobeerd toch maar weer een stukje trollen, dit deed onze ogen een beetje open. Iin deze tijd van het jaar lees je veel over klein kunstaas, “dit wil de vis graag hebben” zegt men dan… nou wij hebben al veel geprobeerd zoals anderen zeiden en of het nou echt meer vis opleverde? Ik betwijfel het, totdat we toch maar eens een klein plugje er aan deden, binnen 30 meter twee vissen. “Wat is dit?” geluk? Nou ja, maar weer verder maar nog geen 50 meter verder op weer een vis… geen geluk dus!

 

_MG_5131

Een kleine snoek die vol voor de Pikefighter ging!

Nu een dikke 3-4 weken later en een aparte koffer gevuld met klein kunstaas, waaronder de “Pike fighters” en de welbekende “hornets” in alle soorten in maten gaat het ons zeer goed af. Avonden van soms maar 2-3 uur en dik over de 10 vissen, dan hoor je mij niet klagen! Het zijn niet altijd de grootste vissen maar met snoekbaarzen over de 50 centimeter en baarzen van 35+ ben ik dik tevreden want we vissen met licht “gereedschap” en kleine molentjes. Wees er wel op voorbereid dat ook in het warme weer van de laatste tijd, je kunstaas nog wel eens in de bek van de wat grotere dames wil blijven haken. Wat tot nu toe twee keer is gebeurd, veel zie je ze niet op het kanaal maar ze zitten er wel en ze komen tevoorschijn! Dit wordt vervolgd, dit verhaal, dit water, dit kanaal, het kanaal met zijn diepe kanten en grote geheimen die hij vanzelf los moet laten!

 

_MG_5120

De topper van de afgelopen weken!

Visze!

Leave a reply