Bestaat toeval????

Bestaat toeval????

Sjaak en ik hadden in het voorjaar een weddenschap afgesloten met de grote meester himself: Hilco van Nuil. Jullie vangen never geen 120+, dat gaat jullie echt nooit lukken want jullie zijn mooi weer vissers zij die smalend. Ik wil wel wedden om een etentje zegt hij er nog lachend bij….Grrrr alleen al die lach en dat ook nog met het hele oranje team als getuige erbij! Bam…….. dat deed zeer, getergd zijn we. Wij, geboren en getogen aan dit meer, kunnen nu deze uitdaging niet weigeren….nee we gaan het laten zien. Weg met onze dikke konten van de bank, de handschoen is opgepakt en we gaan ervoor!!!! 

Tekst en foto’s: Kees van Dorp.

10551118_740253166033978_6932852063902044591_n

De deadline is 30 september dus we moeten een goede strategie hebben want het moet en het zal ons lukken om zijn ongelijk aan te tonen. Diep, ondiep, kunstaas of met aasvissen…alles gingen we proberen. Maar een ding werd ons wel duidelijk het koste tijd, veel tijd. Als Hilco hier was en dan in de avond wel eens tussen neus en lippen zij……ja ging mooi vandaag, had nog een paar mooie van 110 of 115 plus dan tikte bij ons de tijd weg en telkens melde de belg van het team Stefan zich weer met de nare woorden: Tik tak, tik tak!

10157243_686397938086168_1179292755_n

Na maanden van pluggen en shads gooien zijn we het er samen over eens dat dit hem niet wordt zo. We moeten, als we wat willen, met grote aasvissen aan de slag van 25 cm en groter. Onze arendsogen hadden ondertussen wel de brasem gevonden dus dat was the place to be voor de grote snoekeljoekels. Bijna elke avond na het werk waren we op het weid te vinden, eerst een paar grote bleien vangen en dan onder de dobber met die dingen. Wachten en wachten was ons lot en er kwamen wel vissen maar niet die van 120+. Dan de aanbeet waar we we op hadden gewacht, zwaar en lomp hing ze er aan. Dikke bak snel op de lat maar de teller stopte bij 108cm, prachtige vis niets mis mee maar. Tik tak, tik tak.

sjaak-6

Afgelopen zaterdag gingen we maar weer op pad, we hadden de hele dag en we begonnen maar weer met grote aasvissen. En….geen tik, helemaal niks! Geen leven te bekenen, niks nada nopes en de uren die verdwijnen met de tik tak, tik tak van de klok! We besluiten in de late middag om de doodaashengels maar op te ruimen en te gaan trollen. Hopend dat we zo wel beet konden krijgen en in ieder geval het gevoel te hebben dat we er nog wel van kunnen. We zagen de andere boten allemaal op ondiep vissen, ze vingen wel maar ook niet bijster groot. Dus we doen maar tegen de draad in en zoeken het diepe op. Diepe pluggen eraan en on the road met het spulletje. Sjaak vangt op die manier mooie vissen van ruim in de 80 cm maar ja,:we kunnen er moeilijk 2 aan elkaar plakken he! En ik….nee, ik moet het doen met eentje van net 80! Tik tak, tik tak.

ssjaak-0

Tot we over een stuk water van 8 meter diep varen en er een talud komt na 5 meter diepte………. Klaboemmmm, dat is wat groots en pffffffttt….Shit eraf! We mijmeren nog een uur wat als. Sjaak blijft gelukkig wel vangen en staat ondertussen op 8 mooie vissen. Maar dan is de beet eruit en ik zeg tegen hem: haal maar op dan doen we het gas der op en gaan naar huis. Dan zie ik op een stuk water waar we nog nooit hebben gevist toch aasvis liggen. Gooi meteen het gas der af en zeg: kom we gaan het toch nog even proberen hier. Maar nee hoor kansloos…. moedeloos schud ik met mijn hoofd en dan gebeurd het.. boem!!! Een knal op Sjaak zijn hengel ! Allemachtig wat een geweld……… en neeeeeeeeeee pleite!!!!

 sjaak-1

Maar we geven het nog niet op we en varen 50 meter terug en dan weer een dikke boem maar nu wel hangen! Dit is een echte want ze knokt voor wat ze waard is en ik heb het druk om de boot weg te krijgen van de plantenbedden waar ze op af wil. Moet haar op het diepe houden giert door mijn hoofd. En dan komt ze boven….kan mijn ogen niet geloven….Aan boord met deze dame en met bevende handjes wordt ze gemeten…..120,4cm! Whaaaaa ….nog maar eens meten maar ze is echt 120,4c. Yes yes yes!!!! Ik denk dat Hilco ons gehoord heeft in Dedemsvaart.

1554498_643177345741561_1980365906_n

Het is ons duidelijk, toeval bestaat niet want je moet er hard voor werken en dan…..ja, pas dan overkomt het je!!! En Hilco we willen je bedanken want dankzij jou woorden hebben Sjaak en ik een prachtige zomer gehad samen.

Fish on!

Sjaak en Kees.

8 Responses to Bestaat toeval????

  1. Ja ik ben het er helemaal mee eens we hebben hard gewerkt met zijn tweeën en de beloning gehad waar we op hoopte een soek van 120,4. En Kees ook met zijn goede inzicht op de vis en de bood op de goede plek varen hebben wij hem gevangen .Hilco we gaan voor groter en ik hoop nog veel met je te wedden en hoop dat je een keer wind dat gun ik je :-) .

Leave a reply