Crazy snoeken vangen!

Crazy snoeken vangen!

De eerste visdag van het seizoen voor Rick en mij, wordt het een wow dag of hard werken voor een paar vissen.? Ach jullie kennen het wel maakt ook niks uit. We mogen weer met vrienden erop uit en daar gaat het om in onze sport natuur, mooie vissen vangen en vriendschap dan ben je toch altijd rijk!

Tekst en foto’s: Hilco van Nuil.

 

Ze knallen erop!
Ze knallen erop!

Na weken de boot poetsen de hengels en toebehoren op orde maken pfoeee ellende, en maar met een kromme nek naar de kalender loeren. De dagen kruipen voorbij en er lijkt geen einde aan te komen! Dan eindelijk gaat de wekker op de juiste dag en komen uit alle hoekjes de vissers weer…plop op de wereld. Waar ze voor die tijd waren zal voor altijd een raadsel blijven! Waar ik normaal met een norse kop de dag begroet is het op visdagen altijd hee hallo wereld wat ben je mooi, terwijl het meestal van dat brrrrrr weer is en de hond nog niet naar buiten te krijgen is! Maar lets go…………….. het is juupsa time en om een uur of 6 tokkeld de diesel met de Rat er achter richting nieuwe avonturen, een clean sheet heb ik en daar wil ik zo snel mogelijk iets aan veranderen!

Geur aan de handen!
Geur aan de handen!

Het water wat ik op de eerste visdag kies is niet zo moeilijk  je kan hier meestal in eind mei wat leuke aantallen scoren, echt heel groot zijn ze meestal niet, maar je hebt goed kans op wat schrammen en geur aan de handjes! In mijn logboek van vorig jaar zag ik dat we toen goed vingen op kleine ratelaars en bolle pluggen met een lip, dus die meteen maar aan de speld gehangen. En op naar het eerste stekje waar het moet gaan gebeuren kan nie mis vangstgarantie!!!!!! Hahah not dus….. er gebeurde op een panharing of 2 helemaal niks nada nopes niks! Hmmm ze moeten er toch echt wezen mompel ik wat tegen Rick, die loerde mij aan met een toegeknepen oog van mag het hopen voor je jij met je topstek.

Happy!
Happy!

Je kan 2 dingen doen op zo een moment verkassen of vertrouwen houden in je plan, ik kies er altijd voor te blijven hoe moeilijk het ook wordt dat toeren over de planeet heeft me nog nooit een topdag opgeleverd! Dus kunstaas wisselen is de enige optie die we hebben. Ik doe een dikke Fatso aan mijn steunhengel en een grandma aan mij handhengel geef weer gas vaar 50 meter en boem Yihaa fatso time! Het bleek een gouden greep want binnen een uur knallen er nog 6 snoeken van hetzelfde taaie stuk op dat kunstaasje. Vreemde snuiters die snoeken soms willen ze alleen maar die ene plug en de rest loeren ze niet aan, Rick wroet ondertussen de tassen door op zoek naar nog zo een exemplaar en ja hoor hij vangt er ook lustig mee op los.

Fish on!
Fish on!

En dan tegen een uur of 2 valt het helemaal stil op de hengels net of iemand het licht had uit gedaan ze zijn er dat weet je… maar vangen is plots een hele ander story. Heb het wel vaker meegemaakt er is een oplossing om de boel weer aan de gang te brengen! Ik vervang zodra dit mij overkomt al mijn kunstaasjes naar mijn normale setup, dat betekend een klein plugje een ratelaar een slome donder en een fel plugje zoals een Spro Pikefighter. Ook kies ik dan 4 verschillende kleuren dus ik vis wit, zwart, groen en blauw bijvoorbeeld. Zodra een bepaalde plug weer begint te vangen zet ik er meteen een 2de bij van dat soort! En ja hoor ze knallen nu vrolijk op de ratelaar en die top fatso willen ze niet meer aankijken!

Deze was top in de middag!
Deze was top in de middag!

Zo op deze manier hadden we er vandaag toch nog meer als 25 gevangen dus met die geur aan de handen was het helemaal goed gekomen! Zou zeggen probeer het eens en maybe heb jij er net zoveel succes mee als wij hadden die dag.

Fish On!

Greets Hilco,

 

 

 

 

One Response to Crazy snoeken vangen!

Leave a reply