Goede tijden, slechte tijden deel 1

Goede tijden, slechte tijden deel 1

Ook voor mij is het al weer een tijd geleden dat ik in de pen ben geklommen voor het “World Wide Pikeweb”. Daarom een overzicht van de laatste maanden verdeeld over komende verslagen. De titel heeft dan ook betrekking op het gehele seizoen, voor ons allen zo bekend, soms…….

Tekst en foto’s: Marco Vogelzang.

 

Foto 1

 “Mooier kan een seizoen niet beginnen”

Eigenlijk begin ik het seizoen standaard op de openingsdag met Sybren, u wel bekend van deze site. Maar door verschillende oorzaken zoals; vrouwen, nieuwe huizen, werk, nog meer werk, zwarte crossen en baby’s …. oh nee die niet. Kwam het er dit jaar niet van. Daarom namen Wouter en ik onze eigen boot mee op het seizoen te beginnen op de randmeren. Rick, u ook bekend van deze site, zou dan nakomen met zijn eigen boot om er een mooie dag van te maken. Het is prachtig mooi weer en eigenlijk volstaat een T-shirtje en een korte broek. Ik kan me een mooie metersnoek op de openingsdag herinneren met Sybren toen het ook zo p*kkewarm was, dus het zal mij benieuwen.

Foto 2

 “Altijd serieus, onze Rick”

We beginnen de dag met werpend vissen en we beginnen op dieptes van 4-5 meter en gooien dan door totdat de dieptes van 2 m afgelopen zijn. Dit doen we met zowel rubber voor diep en jerkbaits voor ondiep. Dit omdat wij dit nu eenmaal de mooiste manier van vissen vinden. Bijkomend voordeel is dat je staand op het werpdek ziet wat er allemaal in andere boten ligt te zonnebaden. Alhoewel je dat soms ook weer niet zou willen zien… al vrij vlot haakt Wouter een eerste serieuze vis die zeker richting of over de meter gaat. Aangezien Wouter een aantal maanden (lees half jaar) niet heeft gevist (met uitzondering van een 100-tal kleutersnoekjes in Zweden) is hij een dergelijke grote vis niet meer gewend en verspeelt hij de vis tijdens de landing door een verkeerde afstelling van de slip. Hij baalt terecht als een stekker en roept “fuck, dat gebeurt me niet weer”

Foto 3

 “Ook deze kneep ervan tussen”

Een paar minuten later komt Rick aanvaren, praten we even bij en wordt een saffie gerookt. Tijdens de babbel werpt Wouter vrolijk door en haakt weer een snoek en ook deze komt niet aan boord. Dit keer natuurlijk de schuld van de vis… Actie hebben we in ieder geval wel en dat betekent dat de gekozen tactiek werkt. Niet veel later haak ik werpend op een bulldawg een snoek van pak m beet 70 cm. Ik hoor Rick nog zo roepen; “Hey Wouter, let even op, dan zie je hoe dat landen moet”. En niet veel later mag Wouter een foto maken van de eerste van het seizoen.

Foto 4

“Deze werd gewoon geland”

Daarna hebben we nog een aantal aanbeten en lossers en dan valt het toch stil. Zou het door de warmte komen? Zullen ze dieper zitten? Hoe dan ook, er zit iemand in de boot die ’s ochtends niet heeft kunnen doen wat zoveel vissers juist wel graag doen en daarom besluiten we om trollend een toilet op te zoeken. Kunnen we meteen een balletje doen. Wel zo lekker. Echter moet diegene nog even ophouden want in de vaart er naar toe van ik in een tijdsbestek van nog geen 25 minuten drie vissen van 98, 109 en 89 cm. Zou het dan toch door de aardslelijke gelukspet komen die ik in Zweden gewonnen heb voor de grootste snoek aldaar?

Foto 5

“Onderweg naar de wc…”

Het doet er eigenlijk ook niet toe, de gehaktbal smaakt ineens 2 keer zo goed en iemand anders heeft op de wc iets om over na te denken….. Na de stop gaan we op dezelfde manier terug en pak ik nog een snoek, dit maal iets kleiner, maar “hey, who gives a fuck”, ze zijn allemaal mooi en welkom. Net op het moment dat wouter aan zijn kunstaas begint te twijfelen, wordt zijn ouwe trouwe Balzer gepakt door een leuke snoek en is ook Wouter van de nul af. Zijn enthousiasme wordt echter niet hoger, want dat zat al aan het toppunt gezien de vangsten.

Foto 6

 “Ook Wouter van de nul af”

Met een tevreden gevoel geven we de spreekwoordelijke pijp aan Maarten en gaan we rustig terug naar de helling waar een vrouw uit een andere boot ons nog even helpt met het rechthouden van onze boot vanuit het water tijdens het traileren. En laten we zeggen dat we slechtere “dingen” hebben gezien vandaag. Vier dagen later zit ik bij Koriander, jullie wel bek… ach laat ook maar, op zijn boot. Het weer is totaal omgeslagen en een regenpak is geen overbodige luxe in de ochtend. Met pijn en moeite kunnen we een aantal snoekjes over de streep trekken maar daar blijft het dan ook bij. Om nog maar te zwijgen van de blank die ik het weekend erop mee maak! Pfff, dat is lang geleden, een blank. En dat terwijl we toch niet zoveel anders deden dan de goede dagen ervoor. Hierna volgt een gezellig visweekend met Ralf, Wouter en Rick maar dat in de volgende aflevering van Goede tijden, Slechte tijden…

Foto 7

“Ik ga die pet steeds mooier vinden”

Groet’n Marco

headsg2

 

2 Responses to Goede tijden, slechte tijden deel 1

  1. Kan me die openingsdag zeker nog goed herinneren, om nog maar te zwijgen over dat weekend dat in deel 2 aan de orde komt! Ik kan in ieder geval niet wachten! Gaaf verslag!

Leave a reply