Orange team

Hilco van Nuil,

Eigenlijk vind ik alle technieken supertastic, maar slepend met doodaas onder de dobber of met de trolling stem wow das echt mijn ding!!!De aanbeet het aanslaan mega…… mega gaaf! Lange dagen trollen vind ik ook prachtig en het gooien met spinners en jerks heerlijk in de zomermaanden.

Pr Snoek, 129cm

Pr Snoekbaars 96 cm

Pr Roofblei 86 cm

Fish On Greets Hilco

foto2

Sybren Schoustra,

Mijn naam is Sybren Schoustra woonachtig in het mooie Fryslân geboren in 1987. Vissende sinds de dag dat ik kon zwemmen. Toen ik een jaar of 12 was begon dat meer gericht op snoek iedereen kent dat dat gevoel dat er een monster zit, gewapend met 1 spinner in de polder rond hangen. Het wandelen en struinen werd al snel in geruild voor een boot. De stekken werden al snel verder gezocht dan dat watertje dicht bij huis.

Eigenlijk heb ik geen favoriete technieken als ik mijn kunstaas de boot zie volgen en ik krijg een enorme dreun op de hengel of ik zie een dobber langzaam weg kruipen dat is toch zoon heerlijk gevoel maar wat kan het ook mooi zijn om bij de boot zoon grote muil over je jerkbait heen te zien schuiven en dan nog niet te vergeten de fireball heerlijk driften en van uit het niets loopt de lijn weg. Je shadje over een talud heen laten dansen en mooie snoekbaarzen vangen.

Het lekker buiten wezen de neus in de wind genieten van wat er om je heen gebeurd in de natuur. Of vissen in het centrum van een grote stad je maakt altijd wel wat mee alhoewel mijn voorkeur wel uitgaat naar het weidse. Met een goede vismaat achter het roer of in de punt. En zo nu en dan een tripje naar Zweden.

Dat is voor mij roofvissen niet alleen vangen maar ook dingen uit pluizen lachen en genieten van wat je mee maakt.

Met vriendelijke groeten Sybren Schoustra 

393639_4701817902421_831624007_n

Marco Vogelzang,

Beste mederoofvissers,

Mijn naam is Marco Vogelzang, geboren in 1972 en wonende in het Twentse Oldenzaal. Omdat het hier in de buurt niet zo vergeven is van het snoekwater, ben ook ik begonnen op witvis en karper. Sinds ik echter in 2007, na de vakantie waarin mijn zoon over vissen begon, een plugje aan de lijn knoopte ben ik volledig “hooked” aan het snoekvissen. Allereerst alle kleine beekjes en slootjes in de buurt, maar later ook verder weg gezamenlijk vanuit das Boot welke ik met 3 andere jongens drijvende probeer te houden.

Ook stap ik graag en regelmatig bij de mede Orange leden op voor een visdag op het grote water. Het jerkend (en met topwaters) vissen heeft mijn voorkeur. Het visuele aspect van een aanval op je jerkbait is en blijft fantastisch. Ik ga ervan uit dat dit ontstaan is tijdens de eerste visvakantie in Zweden, nu al weer jaren geleden. Echter, er is ook niets spannender dan het langzaam zien weglopen van je dobber. Sommige wateren kun je echter beter trollend te lijf gaan, en ook dat heeft zijn charmes. Een echt favoriet stuk kunstaas heb ik niet. Ik probeer de grootte, de kleur, de actie en de diepgang aan te passen aan het seizoen en de weersomstandigheden. Veel (snoek)visplezier en wellicht tot ziens op het water, groet Marco!

1185291_468596563239225_1902287450_n

Stefan Cuypers,

Hallo, mijn naam is Stefan Cuypers, voor de facebook vrienden “stefdoeternietoe”, ik kom uit Belgie. vanaf mijn 16jaar, was ik fanatiek wedstrijdvisser op kleine en grote vijvers bij ons in de buurt. De passie ging toen soms heel ver, zo hengelde ik per week 4-6 wedstrijden, waaronder ook Nationale wedstrijden op brasem en karp. Dit heb ik tot mijn 41 jaar gedaan, plots kreeg ik de vraag of ik niet geintresseerd was in snoekvissen. Enkele van mijn vismaten hadden reeds enkele jaren terug een roofvisclub op gericht, en vandaar ben ik eigenlijk na mijn eerste sessie verslaafd geraakt aan het roofvissen. Natuurlijk wou ik meer en leerde ik Hilco kennen, wat al snel uitgroeide tot grote vriendschap. Het eerste en het tweede bootje volgde al snel mekaar op, de eerste meters diende zich al snel aan,en de verslaving werd maar altijd groter. Aangezien er niet veel moois van de openbare wateren in Belgie overblijft, vertoef ik het merendeel van mijn vrijde tijd op Nederlandse wateren,dit kost mij momenteel per jaar +/- 30.000 km, dit heb ik uiteraard graag voor over.
Mijn favoriete methode’s zijn trollen, en doodaas slepend, liefst gericht naar de grotere exemplaren.

1902871_10151900481666574_1564333832_n

Koriander van den Ende,

Beste snoek en roofvisfanaten,

Mijn naam is Koriander van den Ende, 38 jaar oud woonachtig te Baarn. Sinds mijn jonge jeugd aan het vissen in allerlei vormen en varianten. Sinds ik een jaar of 3 geleden mijn eerste Snoek ving werd ik overweldigd door haar woeste schoonheid en kracht. Zij dwingt respect af als onderwaterheerser. Sindsdien vis ik graag gericht op snoek en probeer ik mij met name in eerste instantie verder te bekwamen in het trollend vissen en het slepen met doodaas onder de dobber. Het tikje op je dobber welk je voelt aan de lijn in je vinger of die harde gierende reel en de beuken op je hengel tot ie parallel staat aan je boot is machtig mooi en geeft telkens weer een enorme adrenaline kick.

Liefst vis ik vanuit mijn boot, voornamelijk op de Eem of Randmeren.

Als favoriete pluggen ben ik erg gecharmeerd van Nils Masters , (Nilsofiel!!hahaha) Fringo’s, en pikefighters. Aangezien ik vaker vis in najaar en winter en minder in de zomermaanden maak ik vaak gebruik van dieplopende pluggen. Mede ook aangezien ik die qua diepte beter kan vissen en het voor mij als beginnend schipper makkelijker maakt tegelijk gefocused te vissen en navigeren op het water.

Naast zelf vissen organiseer ik voor de HSV alhier mede het jeugdworkshopprogramma waarbij er ook op roofvis wordt gevist en wij de jeugd naast onvergetelijke ervaringen ook dingen bijbrengen over het verantwoord vissen op snoek, het goed behandelen van de vis en natuurbeheer.

Ook stap ik zo nu en dan op bij een van de overige orange teamleden en beleef de meest wilde en gave avonturen op het water.

Veel fish on en wellicht tot snel ergens op het water,

PR Snoek: 1.08

PR Snoekbaars : 74 cm

PR Baars: 38 cm

PR Roofblei: nog niet gevangen

Groet Koriander

koriander

 

Rick Zonnebeld,

Hallo allemaal,
mijn naam is Rick Zonnebeld, geboren in 1985. Ik begon toen ik een jaar of 12 was steeds vaker te vissen. Eerst alleen op kleine visjes met maden langs de waterkant. Later trokken ook de grotere vissen als baars en snoek mijn aandacht. De laatste 10 jaar vis ik hoofdzakelijk op snoek, en een aantal jaar geleden is er ook een boot aangeschaft om zo de mogelijkheden een stuk te vergroten. Ik vind het heerlijk om verschillende technieken te gebruiken. Momenteel vind ik een van de mooiste technieken die met de fireball. De spanning die je hebt als je opeens voelt dat je aasvis gegrepen word is onbeschrijfelijk. En het mooie aan deze manier van vissen is ook dat je wat vaker de grotere exemplaren te pakken krijgt.
Mijn favoriete water is niet al te groot met het liefst veel rust en een mooie natuur.
Ik ben een echt iemand die van gezelligheid houdt en de visdagen met elkaar, vis weekenden en visvakanties waardeer ik dan ook enorm.
Mijn pr snoek staat al een tijdje op 1.16tot langs de waterkant!Rick

554970_10200989369726198_587555075_n

Michel Holtrigter,

Medevissers!
Mijn naam is Michel Holtrigter geboren in 1985 en wonend in Voorst.
Van jong af aan ben ik al aan het vissen. Elke vrije uurtjes en vakanties gingen er aan op. Het begon met de vaste stok, wat van feeder overging naar statisch op snoekbaars op de bijhengel.
Dit beviel me zo goed dat ik me er steeds meer in ging verdiepen. Nu jaren later en volledig gegrepen door het virus, nu voornamelijk op snoek.

De voornaamste visserij is wel vanuit mijn eigen boot. Slepend met diverse soorten kunstaas, een aasvis onder de dobber dan wel werpend met jerk en spinnerbaits. Ook houd ik me bezig met het statisch doodaasvissen vanaf de kant.
Altijd opzoek.. The hunt for pike!

Fish On!
Michel

994111_337373083088317_2860477706767355366_n

Christian Vlijm

foto

Patrick van Asselt

SAM_5585

Wilfred van Asselt

P8290232