Verslag roofvis avond Rix Hengelsport!

Verslag roofvis avond Rix Hengelsport!

Donderdag 13 juni waren Wim Russchen en Hilco van Nuil aanwezig bij Rix hengelsport, waar zij die avond hun strategie voor snoeken vangen in de periode juni en Juli bespraken. De opkomst was super en vele snoeken jagers hadden de weg gevonden naar Lutten. Waar voor een ieder een hapje van de BBQ en een drankje klaar stond.

 

Het brand on!
Het brand on!

Tegen kwart over 7 klom Hilco in zijn snoekenmachine de Mad rat, en begon vol passie zijn verhaal over hoe hij te werk gaat in deze periode. Welk kunstaas en de setting hoe hij deze vist onder verschillende omstandigheden, maar ook met een duidelijk verhaal dat als het even tegen zit hij altijd terug grijpt naar zijn basis setup wat kunstaas betreft. En dat hij er succes mee heeft dat mag best genoemd worden, hij kwam vorige week terug van moeilijk water en waar de vangsten over het algemeen matig waren had hij een mooie score van 54 snoeken in 3 dagen waaronder 7 hele” hele” grote bakken! En Wim die spookt momenteel de vaarten af en komt telkens met dikke snoeken thuis, mooie visserij wat die mannen doen!

Kleurtjes en aasjes!!!
Kleurtjes en aasjes!!!

Snoekgids.nl

Ook werd ons snel duidelijk dat hij heel simpel maar doeltreffend met een paar kleuren kunstaas aan het werk is, en dat je lijn hengel en kunstaas op elkaar afgestemd moet zijn om het juiste effect te krijgen. Verder was het gedeelte waarin Hilco uitlegde dat je op het aanbod van prooi je kunstaas moet afstemmen, een eye opener voor velen!

Ook kleiner aas vangt grote snoek!
Ook kleiner aas vangt grote snoek!

Erg prettig voor de visser maar minder voor de winkel is hoe objectief deze mannen te werk gaan, ze zitten niet op een merk te broeden maar geven gewoon aan wat wel of juist niet werkt onder bepaalde omstandigheden. En daar bleek uit dat het niet perse duur hoeft te zijn om tot goede vangsten te komen erg verfrissend!!!!

Passie!
Passie!

Verder werd er ook duidelijk uitleg gegeven over onderlijnen, spelden, hengels en zelf de haken slijper kwam aan bod, een vis lossen kan…… was het verhaal, maar nooit door een stompe dreg! Tips van een paar euro die goud waard zijn, kon alleen maar ja knikken van oeps dat gaat over mij…… kijk ik ook nooit na  maar wel schelden als die snoek eraf vliegt! Wat voor mij ook nieuw was is dat hij doodaas betrekt bij zijn kunstaas visserij en er op die manier vele volgers mee pakt, simpel maar doeltreffend!

Topwaters!!!!
Topwaters!!!!
Wim over spinners en grinders!
Wim over spinners en grinders!
Fun hebben samen!
Fun hebben samen!

Wim Russchen vertelde na Hilco over grote en kleine spinners en hoe die dingen je dag kunnen veranderen. Prachtig om te zien hoe deze oude rot in de snoekvisserij vol passie verteld hoe en wat te doen met deze mooie aasjes! Echt als je deze man hoort praten dan denk je alleen nog maar ik wil vissen!

Altijd bereid om info te geven!
Altijd bereid om info te geven!
De keuze is reuze!
De keuze is reuze!

 

Vraag maar raak!
Vraag maar raak!

 

Na afloop hadden Wim En Hilco het druk in de winkel een ieder wou nog wat vragen en de mannen namen voor een ieder hun tijd. Ook bij de Mad rat was het druk en Hilco beantwoorde natuurlijk graag vragen over zijn boot, want daar raakt die nooit over uit gesproken ze leeft zegt die altijd hahaha!

Mad rat vragen!
Mad rat vragen!
Hilco zijn werkplek!
Hilco zijn werkplek!

Wij willen vanaf onze kant een ieder bedanken voor zijn komst naar onze winkel in Lutten, en Wim en Hilco het was een genot om jullie op bezoek te hebben gehad, met al jullie kennis en gedrevenheid  het was gewoon top!

Fish on!
Fish on!

Heb jij het gemist let op in september komt er weer een roofvis avond met deze mannen, dan zullen ze de visserij op snoek in  het najaar onder de loep nemen! Hou onze facebook pagina in de gaten!

Rix hengelsport!
Rix hengelsport!

 

Groeten Rick en Henry,

Leave a reply