Rubberboot madness op groot water!

Rubberboot madness op groot water!

Als de meeste mensen nog in bed liggen te ronken fietst er een gek om half 6 door de weilanden, een rubberbootje volgestouwd met hengels en materiaal achter zich aan slepend. Heerlijk om vroeg door de natuur te fietsen met het vooruitzicht op een mooie dag vissen. Als ik bij de helling aankom om de boot te traileren staat Barney me al op te wachten. Hij vist alleen de ochtend mee in verband met andere verplichtingen. Het plan was gemaakt voor deze dag, en het vertrouwen was er! We zullen het trollen en werpend vissen gedurende de dag een beetje afwisselen, en we zagen vanzelf wel wat we tegenkwamen.

Tekst en foto’s: Patrick van Asselt.

 

De rubberboot waarmee we ons prima redden!
De rubberboot waarmee we ons prima redden!

Eenmaal aangekomen op de plekken waar het moest gaan gebeuren kon het kunstaas aan de hengels. Als eerste de hengel in de steun, maar deze kon ik er direct weer uithalen want de eerste van de dag meld zich en kan bij de boot onthaakt worden. Het zullen een paar minuten later zijn geweest als de volgende al  aan boord komt. Wat een vechtersbaas echt helemaal een malle deze vis! Daarna  gaat het ineens compleet los. We pakken in 3 kwartier tijd 5 mooie snoeken die allemaal een lengte rond de 80 cm bereikt hadden dat was zeker een bijtmoment!

juupsa on board!
juupsa on board!

Zo snel de snoeken gekomen waren, zo snel was deze ook weer verdwenen. Geen enkele aanbeet konden we meer krijgen! Ook de wind was flink toegenomen op de grote vlakte. Het was haas niet meer te doen met onze rubberboot dus werd de luwte op gezocht. Na elf uur was het Barney die nog 2 snoeken aan boord bracht wat de stand deze morgen op 7 bracht. Ik zet Barney af bij de helling en vervolg mijn weg op het grote water. Werpend met spinnerbaits tussen het fonteinkruid wat grenst aan diep water. Topstekken voor snoek, maar als ze niet willen doen ze het ook niet!

Dikke slopers zijn het!
Dikke slopers zijn het

Vele worpen later een ros op mijn hengel, krachtig zet ik de haak om vervolgens de skirt van mijn spinnerbait door de lucht te zien vliegen. De tanden van Esox lucius zitten er niet voor niets en hebben de Grinder gesloopt. Geen probleem, weer goed voor de handel! De kracht die de snoeken nu bevatten is ongekend, ook de kleinere vissen trekken de lijn van je spoel af, energie genoeg in het water.

 

Effe helpen!
Effe helpen!

Als ik even later in de verte Christian Vlijm aan zie komen leggen we even aan de kant voor een bakje koffie, zijn doel van die dag was om een vriend snoek te laten vangen. En dat is gelukt! Al trollend vervolg ik mijn weg, talud op en het talud weer af. Doordat de baggerschuit zand heeft afgegraven zijn de randen van de vaargeul heel grillig geworden. Mooie stekken, maar moeilijk te bevissen. Houd je dieptemeter goed in de gaten en laat je steunhengel over het ondiepe gaan. De aanwezigheid van planten op de rand van het talud en het diepe water er direct naast is een perfecte leefomgeving voor de vis. Ik weet zeker, daar pak je snoeken mee! Dan krijg ik een knetterharde aanbeet op de Rozemeijer Tyson, en de laatste van de dag mag naar een beste knokpartij even op de foto.

Deze plug mag niet ontbreken in je koffer!!!!!
Deze plug mag niet ontbreken in je koffer!!!!!

Het was een mooie dag met 9 snoeken, opvallend waren de bijtmomenten vandaag. Inmiddels al weer een paar keer gevist na deze update, het water krijgt even een dipje en de vangsten worden minder. Denk na over je kunstaaskeuze en speel in op de snoek. De tijd komt dat de snoek zich stort op het speldaas, gebruik kleine pluggen en doe er je voordeel mee!

Fish on!!!!!!!

Patrick van Asselt

5 Responses to Rubberboot madness op groot water!

  1. Een mooi en zeker ook leerzaam verslag! Goeie details waar we de snoeken kunnen vinden, en die hebben jullie zo te zien zelf ook gevonden!

    Top!!
    grtz Michel

Leave a reply