Seizoensopening op z’n max! Deel 1

Seizoensopening op z’n max! Deel 1

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een verslag gemaakt heb van een dagje vissen. Wat het is, ik weet het niet, maar bij deze ga ik proberen weer eens de pen op te pakken voor een verslagje over de eerste 3 weken van een nu al geslaagd seizoen.

Tekst en foto’s: Wilfred van Asselt.

De eerste paar weken van het seizoen staat elk jaar vooral in het teken van snoekbaars. Een prachtige visserij waar mijn persoonlijke voorkeur diep in mijn hart nog steeds naar uitgaat.

 

Zo ook de allereerste dag, een lange dag snoekbaarzen op de rivier stond gepland met pa. 2 maanden lang de tijd gehad om alles op orde te maken dus aan het materiaal lag het niet. De avond ervoor proberen op tijd naar bed te gaan, draaiend en woelend rond twaalven eindelijk in slaap vallen waar de wekker om 2 uur alweer stond te rinkelen. Klaarwakker met de gedachten op de rivier maakten we alles gereed. Op naar het water! Onderweg krijg ik nog een appje die de stemming even iets verlaagd; Kerel, je bent je jas en je vest vergeten. Succes vandaag..

Foto 1

Het is rond 5 uur als we de hengels te water laten. Aan de handhengel hang ik een HypoTeez, een nieuwe shad van Westin die door middel van een 3D scan van een spiering gemaakt is. Hierdoor krijg je een prachtige shad die net een spiering is én ook nog eens een mooie actie heeft. Aan de steunhengel hang ik een firebal, die hangt lekker stil en door middel van vooral geur trekt deze snoekbaars aan zonder dat je actie eraan hoeft te geven. Deze vis ik met een Powershad hengel van Westin, 15-40 gram en 270 lengte is genoeg om de aanbeet mooi te zien en hard aan te slaan..

Hoelang het precies geduurt heeft voor de eerst aanbeet weet ik niet, was het 10 seconden? Misschien 20 seconden maar meer zal het niet geweest zijn. Heerlijk weer zo’n kromme hengel, een snoekbaars van een centimeter of 45 vergreep zich aan mijn firebal. Begin is er!

Foto 2

Tweede aanbeet laat niet lang op zich wachten, keiharde knal dit keer op de HypoTeez. Vol door de slip, we kijken elkaar eens aan, dit is snoek, kan niet missen. En ja, na een mooie dril op de verticaalstok kan ik een mooie 90er onder de kieuw pakken.
Tegen een uur of 9 veranderd de lucht van strakblauw naar dreigende wolken. Een blik op buienradar laat ons besluiten maar even de auto op te zoeken om even te schuilen. Geen slechte keuze bleek later, keiharde hagel en regen met af en toe een klap onweer. Nouja, maken we dat ook eens mee..
Volgens buienradar zou het droog zijn dus maar weer het water op. Eenmaal terug op het water begint het weer te gieten, heerlijk zonder jas 😉

Foto 3

Na de bui zijn de vissen meteen wat minder actief. Aanbeten krijgen we nog wel maar minder hard en minder veel dan voor de bui. Zal het met de bui te maken hebben, of zal het door het tijdstip van de dag te maken hebben? Lang te tijd om erover na te denken hebben we niet want een mooie snoek heeft zich vergrepen aan mijn shad. Ongelofelijk wat zijn ze sterk op de rivier, slip draait overuren maar na een paar minuten komt de vis naast de boot. Prachtige gespierde vis ligt in mijn handen en na een fotootje gaat ze weer met een krachtige slag de diepte in, 2 blije vissers achterlatend. Gelukkig inmiddels mét jas op de foto, pa was zo aardig mij uit het bibberen te verlossen.

Foto 4

Tegen de middag zitten we op ongeveer 20 vissen, tijd voor het zoeken van een paar nieuwe stekjes. We hebben een mooie stek op het oog waar we wel wat vis verwachten. De dieptemeter geeft mooie signalen, dat geeft hoop! Eigenlijk meteen al een harde tik op de verticaalstok, even hangen en shit, los. Tijdens het inspecteren van mijn shad een harde tik op de steunhengel, gevist met een Westin HypoTeez in de spieringkleur. Deze hangt gelukkig wel, mooie 60er snoekbaars komt aan het oppervlakte. Ondertussen heeft pa ook een vis op de nieuwe stek, van een double moeten we toch maar eens een selfie schieten, hopla.. Mooi als een plan werkt!

Foto 5

We vangen de rest van de dag leuk door, regelmatig een mooie baars tussendoor. Pa vangt nog een supermooie baars van 47cm. Totaal vingen we vandaag exact 30 snoekbaarzen, 7 baarzen en 3 mooie 90ers snoeken. 40 vissen totaal dus geen enkele reden om te klagen.
Hieronder nog wat foto’s van wat vrije uurtjes vissen in de week na deze dag. Mooie momenten, zomaar wat verloren uurtjes die soms nog erg mooie vissen kunnen opleveren.
Foto 6

Wordt vervolgd met mooie aantallen snoekbaars en erg veel snoek bijvangst!

Foto 7

 

Foto 9

 

Tight Lines!

Leave a reply