Shear Madness!!!!!!

Shear Madness!!!!!!

11 en 12 maart waren één van de laatste 2 visdagen voor mij van dit seizoen. De vroege warmte waardoor de snoek al ondiep lag, deed mij besluiten om er op tijd mee te stoppen dit jaar. Terug kijkend was het een seizoen met pieken en dalen, veel grote snoek en aantallen in juni en juli. Augustus en september daarentegen was sprokkelen maar in oktober en november was het weer mega goed. De winter bracht me enorme aantallen maar relatief weinig vissen groter dan 115 cm.
Snoekgids.nl
Was niet eens het gebrek aan kou die daar schuld aan had maar mijn stek keuze. Daar waar ik al jaren de grote dames zoek was het dit jaar anders, ik wou meer in een mooie omgeving vissen. Die concessie moest ik er dus voor over hebben maar wat heb ik genoten en ik denk dat mijn visvrienden daar niet anders over gedacht hebben!
Snoekgids.nl
Mijn vaste vismaat Stefan ging met mij mij op pad deze dagen. Ons strijdplan was om de eerste dag de veengebieden te bezoeken en de laatste dag, tevens mijn verjaardag, het grote water te bezoeken. Eigenlijk waren de verwachtingen niet heel hoog aangezien we de week er voor de snoek al tegen de ondiepte aan het vangen waren. Genieten van de mooie wereld en ach, vangen zouden we vast wel en dan ploeteren op het grote water om er in stijl een einde aan te breien. Dat het anders, heel anders zou lopen dat hadden wij ons niet kunnen bedenken!
Snoekgids.nl
Normaal gaan we altijd rechts af maar deze keer kozen we voor een ander stuk, op dat deel vis ik normaal altijd alleen maar wou Stef laten zien dat er op dit water ook leuke verrassingen bestaan qua diepte. Deze stek herbergt namelijk dieptes van meer dan 13 meter en grenst aan een groot gebied waar maar 1 meter water staat. Niet dat je aan dat diepe wat hebt nu maar is een mooie stek voor de zomer. Op de randen van die put vangen we onze eerste vissen van de dag, mooie sterke snoeken van ongeveer 75 cm. Gave sport in een wereld van serene rust…… prachtig!
Snoekgids.nl
Na een uurtje verkassen we maar naar onze vertrouwde stekken. Man man, wat hebben we daar al prachtige dagen gehad. Dikke aantalen en mooie metersnoeken, alles vloog ons om de oren. De hele grote vis kwamen we niet tegen deze dag maar met 16 mooie snoeken van 65 tot 90 cm waren we meer dan tevreden. We kijken nog maar eens achterom, laatste groet tot volgend jaar mooie wereld!!! Inpakken en op naar de randmeren voor de finale. Toen we in de avond aankwamen bij het veluwemeerpension was er al gezellig drukte. Aangezien ik de volgende dag jarig was waren Christian, Patrick en Wilfred aan komen waaien. Super gezellig waar ik liters bacardi kado kreeg, kan er weer poosje mee vooruit. En dan komt er rond 10 uur een doos op tafel…..voor jou kreeg ik te horen. Die apen kennende zou het wel niet pluis wezen! Maak hem voorzichtig open, der vliegt een ballon uit en wat zat er aan???? Een dooie rat! Whahah, dat deze mij nog geluk ging brengen dat had ik niet kunnen dromen.
Snoekgids.nl
De volgende morgen snel een bakkie en op naar de helling, had een duidelijk strijdplan in mij kop en was meer dan benieuwd of het werken zou. We zijn echt nog geen 30 meter aan het vissen en bam, hangen! Dat geeft moed, mooie vis van 80 cm knokkend in het heldere water is toch prachtig! En zo ging het maar door want we vangen zo de eerste uurtjes 12 dikke snoeken en daarna….over en uit! We zoeken het maar eens een beetje verder uit de zone en we vangen er nog wel wat bij maar het is sprokkelen. Ik kijk stef aan en zeg: tegen half vier moeten we terug zijn op de eerste stek want dan gaat het daar zeker nog even los.
Snoekgids.nl
Teller stond op 17 toen we terug waren op het stekje en dat het los ging??? Man man, heb nog nooit zo iets beleefd op de grote plomp! We zaten echt midden in een wolfpack snoeken… bam boem, binnenhalen en onthaken en door vissen als in trance. Dikke sterke machtige snoeken 23, 26 , 29, 33 , 38!!!
Snoekgids.nl
En dan, dan is het schemer en we kijken elkaar verdwaasd aan….is dit echt net gebeurt? Man oh man wat een verjaardagskado had ik gekregen, 21 snoeken in 2 uurtjes tijd. We geven elkaar dikke boks en leggen de boot even stil maar woorden werden er niet gesproken, het enige woord wat viel was wauw! Stilte voorbij: 54 snoeken in 2 dagen Fish On galmt er over de plas!
Prachtig hoe we samen konden afsluiten wat we ook samen waren begonnen. De opening bracht ons samen 27 snoeken op dit water en nu sloten we af met 38! Ik kan het, nu ik dit zit te schrijven, nog steeds geen plek geven maar alles viel goed dus de cirkel was rond!!!
Snoekgids.nl
Fish On,
Greets Hilco.

2 Responses to Shear Madness!!!!!!

  1. Adembenemend, en wetend hoe jullie zijn.. Dik gegund.. Serious fish on… Catch beyond dreams!!! Top verslag horend bij twee gewaardeerde vrienden!!!

  2. Man man wat een vis niet normaal moet je me toch maar eens leren ik zeg laten we afspreken voor een paar seizoen ‘s Gr meindert kramer

Leave a reply