Vakantie aan het water (2)

Vakantie aan het water (2)

Het is donderdagochtend, rond 8 uur hoor ik wat gemompel. ’Shit t’is al 8 uur man’.. Oeps, verslapen.. Maar als we naar buiten kijken zijn we dat verslapen allang vergeten want door de mist zien we haast geen hand voor ogen. Hopen dat de mist snel vertrekt want om zo het water op te gaan is te gevaarlijk. Het is al rond elven als de mist langzaam begint op te trekken, eindelijk kunnen we gaan. Eenmaal op de stek aangekomen is de mist al helemaal weg en begint het zonnetje te schijnen. Ik hoor Patrick zeggen: ‘Hopen dat we vandaag een dikke gaan vangen’. Er lagen dikke vissen op die stek, dat wisten we wel zeker maarja, nu nog vangen. Het zal een half uur later zijn geweest als m’n steunhengel dubbel gaat. Lijkt op een mooie vis, eenmaal aan de oppervlakte lijk ik gelijk te krijgen. 97 cm, geen slechte start van de dag dacht ik zo..

Tekst en foto’s: Wilfred van Asselt!

Goede start van de dag!
Goede start van de dag!

Het loopt al tegen 5 uur als we nog steeds maar 1 snoek hebben. Wel wat vissen gelost en wat mooie aanbeten maar ze willen niet zo als de dagen ervoor. Inmiddels is bij Christian de telefoon gegaan en Barney, die er die dag niet kon zijn, vroeg of we kwamen eten. Nog 1 stekkie bevissen en dan komen we.. Nou er kon meteen gebeld worden dat  het wel even ging duren. Een mooie beet op de steunhengel veranderde alles die dag. Hengel krom tot het handvat en de slip gierde het uit. Wat ik nu gehaakt hebt weet ik niet maar ik weet wel dat het groot is.

Er lijkt geen einde aan te komen, wat een krachtpatser is dit. Als we een flits van de vis zien roept Patrick meteen: ‘’Whow, die is zeker 110+!’’ Zelf twijfelde ik er nog aan maar dat was alweer vergeten toen ze langzaam aan moe begon te worden en naast de boot kwam. Na het landen meteen onthaken en meten. We meten de vis op de rand van de rubberboot en ik hoor Patrick zeggen: ‘’120cm!’’ Wow wat een vis om mee af te sluiten! Er worden wat foto’s gemaakt  en de vis wordt teruggezet. Met een krachtige slag zie ik haar de diepte in gaan. In mijn hoofd hoor ik nog; 120 120 120 120.. De 2e 120-er dit jaar!

Wow moment 120cm!!!!
Wow moment 120cm!!!!

We besluiten om er maar meteen een eind aan te maken. We vingen er maar 2, maar dat ben je allang vergeten als je vissen van 97 en 120 hebt. Mijn week kan nu al niet meer stuk!

De volgende morgen 5 uur gaat de wekker alweer. Vrolijk als altijd bakken we ons dagelijkse eitje en bespreken al het een en ander van de dag die komen gaat. Helaas is dit alweer de laatste visdag dus we willen er een lange dag van maken. Het zonnetje is voorspeld en aangezien de watertemperatuur nog bij de 20 graden ligt proberen we het maar weer op de bodem. De snoek is nou eenmaal wat minder actief dus zorg dat je stekken secuur afvist, zodat je het aas zo dicht mogelijk in de buurt van de vis aanbied…

We varen naar de stek en vissen alvast wat stekken af.  Christian en Barney zijn ook op de stek aangekomen en werpen ook hun hengels uit. Ineens horen we een schreeuw van de jongens dat ze een vis hebben gehaakt. Binnen 20 sec… Het gaat zo te zien om een dikke vis! Nog geen 5 minuten later zit Barney met een vis is z’n handen waar je u tegen zegt. Maar liefst  111 hele centimeters zorgen voor een nieuw PR voor Barney. Gefeliciteerd en ook nog eens een super begin van deze dag!

Big smile PR Time!!!!!
Big smile PR Time!!!!!

Het duurt even voordat wij de eerste aanbeet krijgen, maar zo ineens is daar die knal op de steunhengel. Hard aanslaan, paar harde bonken op de hengel, en los… Helaas weet deze snoek zich van het aas te ontdoen, maar 20 meter verder is daar weer de steunengel die kromgaat. Dit keer blijft de vis hangen en komt er een prachtige vis boven van 96 centimeters. Ook voor ons een mooi begin van de dag!

Hier leef ik voor!
Hier leef ik voor!

Het loopt al tegen 1 uur en de accu begint leeg te raken. Door de harde wind is het vechten tegen de golven en heeft de elektromotor het moeilijk. Net voordat de accu helemaal leeg is vang ik nog 1 visje van tegen de 70. Helaas hebben we er geen lange dag van kunnen maken maar met een paar lossers en 2 mooie snoeken hebben we een prima laatste dagje, al waren ze totaal niet los.

Eddy te Mebel en zijn zoontje Robin zijn een dagje hier aan het vissen en we horen dat zij een mooie vis van 100 cm hebben gevangen, ook bij hun loopt het geen storm maar vangen zo nu en dan een vis. Robin is de gelukkige vanger van deze 100cm!

Mooie meter voor Robin!
Mooie meter voor Robin!

Die avond blijft het nog lang gezellig bij onze uitvalbasis van deze week. Het was een super week met rond de 25 snoeken met uitschieters van 101, 105, 111 en 120! Jongens bedankt voor deze gezellige week, voor de herhaling vatbaar!

Bye bye!!!!
Bye bye!!!!

 

Strakke lijnen toegewenst!

Wilfred van Asselt

 

 

One Response to Vakantie aan het water (2)

Leave a reply