Verticaal op snoek.

Verticaal op snoek.

Het is half augustus, watertemperatuur begint weer te zakken en de snoek begint weer wat actiever te worden. Vandaag staat er een dagje vissen met de firebal op de planning. Aan het begin van de dag ben ik alleen en rond namiddag zal pa ook nog even langskomen. Rond 6 uur gaat de wekker en is het tijd om richting het water te gaan. De aasvissen moeten nog even opgehaald worden, meteen krijg ik een bak koffie aan geboden maar met enige vertraging lig ik om 9 uur op het water. Na 20 meter verticalen krijg ik de eerste aanbeet op de steunhengel met ook een firebal eraan. Het is maar een vis van rond de 70 maar wat zijn ze sterk nu! Mooi gehaakt en meteen weer terug.. Mooi gezicht die release in dat heldere water!

Tekst en foto’s: Wilfred van Asselt!

Bye Bye!
Bye Bye!

Ondertussen is de lucht donker geworden en er zit een beste bui aan te komen! Ben pas een half uur bezig.. Even gaan schuilen dan maar, zeiknat worden is ook niks.

Al zoveel avonturen beleefd in dit bootje!
Al zoveel avonturen beleefd in dit bootje!

Het is 1,5 uur later en het begint droger te worden dus weer aan de bak! Meteen bij het laten zakken van de firebal is het raak.. Droge tik op de handhengel, even laten doorbijten en hard aanslaan, Hangen! Meteen gaat de vis onder de boot door maar daar is ook alles mee  gezegd want weer is het een 70-er, maar de pret is zeker niet minder om!

Kicken!!!!!
Kicken!!!!!

In de uren die volgen begint het minder te worden, af en toe een zacht aanbeetje maar erg doorbijten zit er niet in. Waarschijnlijk zijn het alleen maar kleine vissen dus in de handhengel maar eens proberen met een kleiner voorntje misschien dat ze die wat makkelijker pakken. De eerste vis die ik vang is een baars van rond de 35cm, leuke bijvangst! Intussen is de telefoon gegaan en wordt er dus niet zo goed opgelet.. En ja hoor, altijd als je even niet oplet krijg je een aanbeet, maar hard aanslaan is er niet bij. En ja, als je dit dan terug krijgt sta je wel even te kijken;)

Snoek Sushi!
Snoek Sushi!

Het is intussen 3 uur en ook pa is op het water aangekomen in de hoop dat het later op de dag nog even goed losgaat. Hij krijgt ook snel de eerste aanbeet maar de vis wordt verspeeld.. Mijn plan is om nog even op het ondiepere te proberen, misschien dat daar de dikkere vissen liggen. Grote aasvis in de steun en een kleine in de hand.. Na 10 minuten krijg ik een doffe dreun op de handhengel die ik meteen aansla, met kleine aasvis willen ze nog wel eens slikken, en dat wil je niet. Maar nee, ook op het ondiepe vang ik kleine vis. Waar zijn die dikke gebleven?

 

Hangen!
Hangen!

Opeens zie ik een mooi taludrandje waar veel vis op ligt, hier moet ik toch vis kunnen vangen.. Met dat ik dat denk voel ik wat schuren aan de lijn, aanbeet? Of toch rommel.. Beugel open om even contact te zoeken en ja, dit voelt toch als vis. Aanslaan en weer voelt het als een een kleinere vis.. Toch al wel de 5e vis dus over de aantallen hoef ik niet te klagen.. Paar uur later als ik nog wat aanbeten gemist heb is het dit keer de steunhengel met de dikkere aasvis die dubbel gaat. De vis gaat er meteen vandoor en dit lijkt een mooiere vis..

Happy times!
Happy times!

Fel stoten en hard door de slip gaan, dit wordt nog nog wat. Als de vis in de oppervlak komt is het wel een stuk minder dan verwacht.. Mooie vis van tegen de 90cm is erg welkom na al die 70-ers..

Laatste uurtje mee pakken!
Laatste uurtje mee pakken!

De zon begint langzaam onder te gaan en de aanbeten blijven tot nog toe een beetje uit, inmiddels heb ik 6 snoeken en een baars wat ook al een mooie score is maar als visser wil je altijd meer;) Zo ineens is daar weer een soort bijtmomentje. In een half uur krijg ik zo’n 5 aanbeten waarvan maar 1 in de boot. Het is inmiddels schemerig geworden en ik moet stoppen..  Het was een mooie dag met 7 snoeken en een mooie baars! Wel een raar dagje, bij de ene aanbeet zit de dreg achterin de strot en de volgende aanbeet zit de haak in het lipje of je mist de vis. Al met al is het een superdagje geworden op het water met lekker weer. Veel aanbeten maakt het vissen erg spannend, maar hard aanslaan was vandaag wel nodig. Als ik dit typ ben ik alweer wezen vissen met de firebal en dobber met meer grote vissen als resultaat.. Hebben we dan eindelijk de grotere gevonden?

Fish on!
Fish on!

Tot ziens op het water!

Groeten, Wilfred van Asselt

One Response to Verticaal op snoek.

  1. Top verslagje. Leuk om te lezen. Als pa van 4 met net kleintje erbij( wat overigens ook te gek is) komt er even van vissen niet veel. Superleuk dan de mooie vangsten en belevingen van anderen toch mee te krijgen! Keep on posting!!

Leave a reply